Nu er der ikke længe til, at sæsonen for alvor går på hæld. Det har været en spændende sæson med mange nye ansigter i greenkeepergården – Vi har set betydeligt mindre svampeskader end tidligere år, og så har vi for første gang i lang tid, haft flotte fairways lige indtil tørken meldte sin ankomst. Greenkeepernes vurdering af sæsonen formodes at være godkendt, dog med situationer som skal evalueres/forbedres.

Vi spiller på sommergreens endnu, og planen er vi gør det så længe som overhovedet muligt. Ved den mindste tvivl om banens helbred, og frostens ankomst – kommer vintergreens i spil som I kender dem fra tidligere. Det vil i år være sådan, at vintergreens kommer til at ligge på de nuværende forgreens, hvor dette er muligt. Her sikrer vi både minimalt ormeskud samt mere græs største del af tiden. Det er om vinteren alt afgørende med oprettelse af nedslagmærker. Jeg vil derfor stærkt anbefale, at man tager sig god tid til at rette nedslags-mærker op. Det minimerer risikoen for sygdomme ekstremt.

HUSK det er greenkeepernes vurdering, hvornår man spiller til sommergreens/vintergreens. Er du i tvivl, så hold godt øje med hjemmesiden under baneforhold.

Teestederne bliver lukket løbende, således vi sikre en god sæsonstart til næste år. Vintertee bliver med jævne mellemrum flyttet rundt, så vi undgår mudder til knæene ;)

Der vil i den kommende tid også blive sat “turf måtter” frem, så vi kan skåne banen I bedst muligt omfang.

Angående golfbiler/scooter – Det må tiden/vejret afgøre. Forvent, at der inden længe bliver et forbud mod dette.. 4 af de lejede golfbiler bliver hentet per 01. november, så vognparken reduceres altså over vinteren.

Drikkevand + vaskeplads + toilettet på rangen – Så snart frosten kommer tættere på, og vi kan se kontinuerligt lave temperature, bliver disse lukket af. Det sker af sikkerhedsmæssige årsager mod frostskader.

Der må lægges op på fairways – Banen er stadig spilbar, men for at højne spiloplevelsen og for at passe på banen, må der nu spilles med oplæg på fairway og kortere klippet areal

 

DBH

Christian – Greenkeeper