Lige nu tester greenkeeperne en robotklipper på Driving Range. Det sker som et led i en langsigtet plan for klubbens fremtidige pleje-, og grønne omstilling for anlægget.

‘Belrobotics’ som er navnet på robotten, kører 24 timer i døgnet med beskyttelse for ikke at klippe boldene i stykker. Indtil videre har den kørt siden onsdag, og har ikke haft unødvendige stop eller forstyrrelser siden opstart.

Hvorfor en robot? 

En robotklipper som denne, vil kunne spare et antal mandetimer hver tirsdag(normal klippedag på Driving Range). Disse timer vil i stedet kunne bruges på at højne det niveau, som vi gerne vil lave på 18 huls banen. Derudover er der naturligvis også et miljømæssigt og økonomisk aspekt.

Robotten har også en søster, som kan samle bolde op – Vi har dog pt. ikke mulighed for at sætte denne test op endnu, men arbejder hastigt på en løsning.

 

Man må gerne slå bolde imens den klipper

Selvom robotten klipper, så må man gerne træne og slå bolde. Hvis robotten holder stille, eller greenkeeperne er ved at kode om – vis hensyn, så den hurtigt kan komme videre med klipningen.

Robotten kører på strøm, og når den er ved at løbe tør, vender den selv tilbage til ladestationen for at genoplade. Robotten styres af en app, hvor man kan kode transportveje og klippegrænser.

Vi har den derfor blot på prøve, for nu.

Testperioden udløber inden for 10-12 dage, og inden for meget få dage vil der komme yderligere en robot – den skal køre på hul 6 + 7 fairway.
Mere herom senere.