I Weekenden spilles 3. og 4. runde af Danmarksturneringen. Gyttegård golfklub er en af de 4 jyske hold i elitedivisionen som udgør golfsportens svar på superligaen i fodbold. Billund kommunes eneste golfklub har igennem flere år været med blandt de bedste hold og i 2018 vandt klubben det danske mesterskab. Dengang for nu 4 år siden spillede de to amatørgolfere Rasmus og Nicolai Højgaard med på holdet. Der er dog løbet meget vand igennem Grene-åen siden da og både Rasmus og Nicolai hører nu til helt oppe i toppen af de danske professionelle golfspillere og har vundet flere turneringer på den bedste europæiske golf tour. Nicolai Højgaard er den bedste dansker på verdensranglisten hvor han er nummer 97 og Rasmus er tredje bedste dansker som nummer 142.
Planen er at Nicolai spiller på hjemmebanen lørdag mod Aalborg. Søndag vil både Nicolai og Rasmus få spilletid for Gyttegård på udebanen i Lyngbygård ved Aarhus. Det er helt gratis at komme ud og opleve matcherne og overvære noget rigtig god golf. Elitedivisionsholdet har vundet en hjemmekamp og tabt en udekamp og Gyttegård ligger lige nu nummer 3 i puljen, hvor nummer 1. og 2. efter 6. spillerunde kvalificere sig til finalespillet.
Hvordan fungerer det?
Matchen lørdag starter med 3 foursomes kl. 8.00. Det er en matchform hvor to spillere fra samme hold skiftes til at slå til den samme bold til bolden ligger i hullet. Det hold som bruger færrest slag på et hul, vinder hullet. Når det ene hold har vundet så mange huller at de ikke længere kan indhentes af det andet hold, vinder de matchen (der spilles op til 18 huller). Kl. 13.00 starter spillerne igen og denne gang skal der spilles 6 singles. Her spiller man altså en mod en. Igen er der tale om hulspil hvor den der vinder flest huller, også er den spiller der vinder matchen. Der er 2 point i spil i hver match og der spilles samlet om 18 point i kampen. Søndag kl. 8.20 spilles der igen om 18 point. Denne gang er det på udebane i Lyngbygård ved Aarhus.
Hvis du har lyst til at komme ud og nyde det gode vejr på golfbanen men usikker på hvordan man er tilskuer til matchen så spørg endelig bare nogle af de andre tilskuere som kan guide dig til at få den bedste oplevelse – alle er velkommen.