I Weekenden skal Gyttegård Golfklub spille med om Danmarksmesterskabet for golfklubber.

Stik imod alle odds har Gyttegård Golfklub igennem en længere årrække spillet med I toppen af den danske klubturnering for golfklubber. Af flere omgange er klubben endda havnet blandt de 4 bedste klubber som spiller finalespil i september måned hvert år. Klubben fra Billund kommune har vundet både sølv og bronze og i 2018 vandt Gyttegård Golfklub golfsportens svar på fodboldens superliga. Der er løbet en del vand igennem Grene å siden DM-guldet i 2018, men i weekenden spiller Gyttegård Golfklub så igen med om det gyldnede metal.

At tiltrække sig dygtige golfspillere eller selv at uddanne elitespillere i klubberne er en nødvendighed hvis man som golfklub vil spille med i toppen af Danmarksturneringen. Niveauet i både 1. division og elitedivisionen er meget højt og flere klubber stiller således op til turneringen med både med professionelle golfspillere samt landsholdsspillere. Gyttegård Golfklub har igennem et godt børne og ungdomsarbejde, et godt elitemiljø og målrettet personlig træning samt en fantastisk talentmasse primært stillet til turneringen med spillere som har haft deres gang i klubben fra barnsben. Således har alle de spillere der tager med til finalespillet i København i år spillet i klubben i flere år. Gyttegård Golfklub har hverken de samme økonomiske muskler eller oplandet til naturligt at spille med i Elitedivisionen og alligevel ligger klubben lige der hvor det er sjovest. Det skyldes primært den gode udvikling af egene spillere og en prioritering i elitearbejde fra klubbens side. Medlemmernes, Erhvervslivets og Billund Kommunes støtte til klubben er med til at gøre det umulige muligt for Gyttegårds eliteafdeling.

At Gyttegård skal spille finalespil i år, er kulminationen på en flot præstation i en utrolig tæt pulje i elitedivision Vest. Der er 4 hold i en pulje som alle møder hinanden ude og hjemme. De to bedste hold kvalificerer sig til finalespillet og det hold med færrest point rykker ned i 1. division.

Elitedivisionen Vest:

Både Gyttegård, Silkeborg Ry og Aalborg endte med 5 point!

Ved pointlighed I Danmarksturneringen i golf af er det sådan at de indbyrdes opgør afgør stillingen og det betød at Billund-klubben indløste billet til finalespillet mens Aalborg næste år må en tur ned i 1. division

Lørdag d. 16. september skal Gyttegård spille semifinale mod de forsvarende mestre fra Smørum. Smørum er Danmarks største klub målt på aktive medlemmer og klubben har været ekstremt gode til at tiltrække sig unge danske golftalenter. Gyttegård Golfklub mødte senest Smørum ved finalespillet i Esbjerg sidste år hvor det blev til et nederlag. Vinderen af semifinalen skal spille finale om søndagen og det tabende hold spiller om bronze.

I år skal finalespillet afgøres hos Skandinaviens ældste golfklub som ligger i Dyrehaven side om side med Eremitageslottet.

Stillingen kan følges HER

Lidt fakta om Københavns Golfklub:

* Københavns Golfklub er Skandinaviens ældste golfklub

* Ved klubben stiftelse i 1898 var kontingentet for et medlemskab 10 kr.- halvårligt.

* De første par år spillede man på Lammefælleden. Spillerne gravede selv hullerne om morgenen og dækkede dem til igen om aftenen.

* I 1944 saboterede nasisterne klubhuset som brændte til grunden.

 

Finalespillet spilles i weekenden (16-17. September) på Københavns Golf Klubs bane og det gratis at komme ud og se spillerne spille. Gyttegård slår ud kl. 7.50 mod Smørum. Den anden semifinale spilles mellem Odder og Odense Eventyr som slår ud på samme tid. Matchen starter med tre foursomes som spiller om samlet 6 point. Over middag spilles 6 singles som spiller om i alt 12 point. Singlerne er som regel færdige ved 17-tiden. Det hold der har samlet flest point vinder.

 

Guldholdet 2018

Adam Kamp. Fra sidste års Finalespils kamp mod Smørum.

Mads Dam. Fra sidste års Finalespils kamp mod Smørum.