I får her mulighed for at lære vores golftræner Nicolai Klindt lidt bedre at kende – nedenstående er lavet i samarbejde med JydskeVestkysten

(artikel bragt 12. september 2022)

Vores golftræner fik meget længere til arbejde – men hverdagen blev lettere

Han nåede aldrig selv op blandt de dygtigste golfspillere. Til gengæld fandt han ret tidligt ud af, at han gerne ville være træner. Som træner i Gyttegård Golfklub forsøger Nicolai Klindt hver dag at lære klubbens 900 medlemmer at blive bedre til spillet.

Uanset om der er tale om en erfaren elitespiller eller en nybegynder inden for golf, er Nicolai Klindt klar med gode råd. I et halvt år har den 33-årige golftræner været ansat i Gyttegård Golfklub, hvor han efter bedste evne lærer fra sig til spillere på alle niveauer.

Elitespillerne træner han på faste tidspunkter hver uge, og alle medlemmer af klubben har mulighed for at booke ham til en omgang træning.

– Jeg elsker golf, og jeg vil godt kalde mig selv for en nørd. Da jeg var junior, kunne jeg bruge lige så meget tid på at se på de andre og høre på, hvad træneren sagde, og hvorfor han sagde det, som på at træne selv. Så golfteknik har interesseret mig, lige siden jeg startede, fortæller Nicolai Klindt, som hurtigt nedtoner sin egen karriere som aktiv spiller.

– Min egen spillerkarriere er ikke værd at snakke om. Jeg stoppede mere eller mindre, da jeg blev færdig på gymnasiet, fordi jeg blev soldat. Så i de unge år, hvor man virkelig skal rykke sig, spillede jeg ikke rigtigt, siger han.

Ikke desto mindre var Nicolai Klindt som aktiv selv divisionsspiller, men i dag mener han ikke, at han vil være i stand til at kunne gå ind og spille på et af de bedste hold.

– Når vi står ude på banen, kan jeg godt ligne en, der godt kan finde ud af at spille golf, men jeg kan ikke spille på nær samme niveau som elitespillerne, siger han.

Budskabet skal serveres forskelligt

Efter at have været ansat i forsvaret blev Nicolai Klindt uddannet golftræner hos Copenhagen Golf Center. Han blev efterfølgende ansat som golftræner i Esbjerg Golfklub, inden han for et halvt år siden rykkede til Gyttegård Golfklub, hvor han arbejder for at gøre medlemmerne til bedre golfspillere.

For at kunne det skal han selvsagt vide en masse om golf, men det er mindst lige så vigtigt, at han er dygtig til at kommunikere sit budskab ud.

– Langt de fleste trænere har en stor teknisk viden, for den viden er tilgængelig alle steder. Kunsten for mig er at få al den viden kommunikeret ud til den modtager, der står foran mig. For det, som jeg siger til 75-årige fru Petersen, der har en golfkølle i hånden for første gang, er måske det samme, som jeg onsdag aften siger til en elitespiller, men det skal serveres helt anderledes, siger han.

Mange sandheder

Hvordan man bliver god til at spille golf, kan der ikke findes noget svar på i nogen facitliste. Nicolai Klindt har sin måde at gøre tingene på, mens andre muligvis ville gøre det på en anden måde.

– Der er mange sandheder. Du kan sagtens finde trænere, som gør tingene på en anderledes måde end mig, og de gør hverken tingene mere eller mindre rigtigt. Det er bare en anden måde at gøre det på, siger han.

– Hvis man bedre synes om det, som træneren et andet sted siger, skal man køre hen til ham og købe træningstimer. Man skal komme til mig, hvis man synes, at det, som jeg siger, giver mening, siger Nicolai Klindt.

Flyttede til Fyn

At Nicolai Klindt stammer fra Fyn afslører hans dialekt tydeligt. Det er også her, han bor, for selvom han tidligere har boet i Holsted, valgte han og resten af familien at flytte til Vissenbjerg, hvorfra han hver dag pendler til Gyttegård.

– Det var svært at få kalenderen til at hænge sammen, da vi boede herovre, fordi vi var så langt fra familie og venner. Så vi flyttede til Fyn, så vi kan bo med bedsteforældre i baghaven, så de også har mulighed for at hente min datter engang imellem. Prisen er, at jeg har fået lidt længere på arbejde, men til gengæld er hverdagen blevet så meget nemmere, siger Nicolai Klindt, der har en datter på fire år.

Køreturen ville han gerne have været foruden, indrømmer han, men da det at være golftræner giver lidt skæve arbejdstider – de fleste spillere kommer i klubben sidst på eftermiddagen og om aftenen – hjælper det.

– Jeg skal trods alt ikke køre i rush hour. Hvis jeg hver dag skulle holde i kø ved Kolding, ville det være træls, men det behøver jeg heldigvis ikke, siger Nicolai Klindt.